2021 Kripto Paralar Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Madde

Kripto para neye göre artar, kripto para hakkında bilgi, nasıl yükselir, kripto para terimleri, kar ve zarar nasıl olur merak ediyorsan burada aradığın basit bilgileri bulacaksın.

Eğer bu konu hakkında hiç fikrin yok ve tarihini merak ediyorsan kriptonun anlamını, tarihçesini daha önce anlatmıştık. Bu konuda hiçbir bilgi olmayan makalemizi inceleyerek sade bilgilere ulaşabilirsin.

Yazımıza geçmeden önce bilmeniz gerekir ki, caiz olup olmama konusu dini açıdan diğer faiz karları ile aynı sepete dahil edilmektedir. Bu piyasalarda yaşanan dalgalanmalar oldukça hızlı gerçekleşmektedir. Bir sabah çok kazanmış ya da kaybetmiş de olabilirsiniz. Doğru adımları içeriğimizde anlattık. Bu bilgiler sayesinde daha emin adımlar atacaksınız.

1- Kripto Para Fiyatları Neye Göre Yükselir ?

2021 Kripto Paralar Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Madde

Kripto para birimlerinin kendine özel borsa sistemi mevcuttur. Bu borsalarda oluşan arz-talep dengesine göre yani işlem hacmine göre değerlenmektedir. Bu nedenle tahmin edilmesi çokta zor değildir. Bu emtiaları takip ederek doğru işlemler yapılabilir. Emtia hakkında bilginiz yoksa ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz. Kripto paralar neye göre artar diye genel olarak baktığımızda örnek vermek gerekirse yakın zamanda Çin’in madenciliği yasaklaması ve madenlerin kapanması sonucu yaşanan düşüş bir örnek gösterilebilir.

2- Altcoin nedir? Her coin kazandırır mı?

2021 Kripto Paralar Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Madde

Altcoin kripto para terimlerindendir. Bitcoinden sonra çıkarılmış yani kazılmış olan çeşitleridir. Hiçbiri için alınır ya da alınmaz diyemeyiz. Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. İlgilendiğiniz coinlerin haberlerini takip ederek ve kaldırgaç gibi işlevleri öğrenerek bilgi sahibi olursanız bu konuda kimsenin tavsiyesini almanıza gerek kalmaz. Almayında zaten. Keşkeler sizi kurtarmaz. Sadece yüzeysel bilgiler içeren yazılara kafanızda fikir oluşturması açısından yararlı olacaktır. Burada bulunan yazımızda gelecekte değerlenebilecek kripto paralar hakkında bilgi verdik.

3- Kripto para işlemlerini hangi varlık cinsinden yapmalısınız?

2021 Kripto Paralar Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Madde

Bu tamamen sizin kişisel tercihinize kalmış bir durumdur. İsterseniz Türk lirası ile işlem yapabilirsiniz. İsterseniz dijital dolar ile. Bu konuda bilgisi olan insanlar genellikle dolar ile bitcoin alıp. Bitcoinleri ile diğer altcoinleri almaktadır.

Bunun sebebi genel olarak enflasyon olan ülkemizde paranızı farklı varlık cinsinden tutmak sizlere değer kaybı yaşatmayacaktır. Enflasyon olan para birimini harcamadan tutmak yanlıştır. Ya harcamak gerekir ya da farklı para birimlerine çevirmek gerekir.

4- En iyi kripto para borsası hangisidir? Güvenilir borsalar hangisidir?

2021 Kripto Paralar Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Madde

Bu konuda kendini kanıtlamış yerli ve yabancı bir çok firma vardır. Bu yüzden hemen hemen hepsi güvenlidir. Legal olarak varlığı olan firmalara yani borsalara yönelmelisin.

En iyisi sana en düşük komisyon oranı veren olacaktır. Yüksek komisyon oranları biraz canınızı sıkabilir. Ülkemizde bu konuda yaşanan gelişmeler ile komisyon oranları değişim göstermiş. Hatta son habere göre kripto para ile alım satım işlemleri için yasa çıkarılmıştır.

Dilersen buraya tıklayarak yerli ve yabancı firmaları incelediğim makalemize gidebilirsin.

5- Nasıl kar elde ederim? Zararımı ya da karımı nasıl korurum?

2021 Kripto Paralar Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Madde

Kripto paradan nasıl kar edilir gibi dertlerin varsa, zarardaysan bazı şeyleri doğru yapman lazımdır. Bunlar:

  1. Öncelikle sabırlı olmalısın. Bilmiyor olabilirsin. Deniyor olabilirsin. Sabırla ilerlemek zorundasın.
  2. Stop alım ve satım ne öğrenmelisin. Bu uygulamaları doğru kullanmasın.
  3. Bu konuda bilgi edinmelisin. Uzmanları takip edebilirsin. Bu konuda youtube kanalı olan kripto sözlük sana yardımcı olacaktır. Oraya gittiğin için beni unutma 🙂
  4. Duygusal davranmayın. Sevmeyin. Mantık ile hareket edin. Kaybedince üzülmeyin, bu senin daha ilk işlemin.
  5. Unutmayın. Emeksiz kazanç yoktur. Düşük mal almak ve yükselirken satmak seni sevindirir.

Bazı kripto para terimlerini bilmek sizin değerinize olacaktır. Bilgisiz yapılan her iş olumsuz sonuçlar getirebilir. Şans faktörü burada gerçek bir değer ifade etmemektedir.

Buraya kadar okuduysan sende bize görüşlerini ve merak ettiklerini ister yorumlarda istersen özel mesajla iletebilirsin.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR !

Yorum yapın