Hibe Kredisi Nasıl Alınır ?

Hibe kredisi nasıl alınır? Alabilmek için ilk olarak bu krediyi verebilen devlet kurumlarına başvurulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlükleri, KOSGEB ve kamuya ait olan bankalardan hibe kredi alınma imkanları bulunmaktadır. Hibe krediden faydalanmak isteyen kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Tarım ve hayvancılık üzerine çalışan kişilerin ise ÇKS belgesi olması gerekmektedir. Kredinin kesin olarak alınabilmesi için devlete hibe verilen alanda çalışıldığının kanıtlanması gerekmektedir. Buna ek olarak hibe kredi almak iteyen kişilerin sigortası olmayan bir işte çalışmaları gerekmektedir.

Hibe Kredisi Nasıl Alınır ?

Devletten Hibe Kredisini Kimler Alabilir?

Hibe Kredisi nasıl alınır hangi sektörler ile alınabilir ?

  • Hayvancılık ile ilgilenen çiftçiler
  • Tarımsal örtü altı ve üst bitkisel şeklinde üretim yapanlar
  • İş fikrine yönelik olarak projesi bulunan yeni girişimciler
  • Esnaflar
  • KOBİler

Devletten hibe kredisi alabilmektedir. Yeni iş kurmak isteyen kişilerin ilk olarak KOSGEB tarafından desteklenen bir iş fikri olması gerekmektedir. Bu sektörleri öğrenmek için ise KOSGEB web sitesine bakılabilmektedir. Diğer bir şart ise KOSGEB tarafından düzenlenmiş olan girişimcilik eğitimleridir. Hibe kredisinden faydalanmak için bu eğitimi başarı ile tamamlayarak sertifika alınması gerekmektedir.

Mutlaka hibe kredi almak isteyen kişilerin iş planı hazır olmalı ve işletmelerini de kurmuş olmaları gerekmektedir. Açılış süreçlerinde yapılan masraflar ise mutlaka belgeli olmalıdır. KOSGEB başvurusunun yapılmasının ardından sonuç olumlu olur ise işletmeye ait masraflar KOSGEB tarafından karşılanmaktadır. Böylece kişiler geleneksel ve ileri girişimcilik destek programlarından da faydalanılabilmektedir.

Hangi Sektörler KOSGEB Tarafından Desteklenmektedir?

Desteklenen sektörler NACE kod olarak da adlandırılmaktadır. Her sektör alt dallara ayrılmıştır ve farklı konuları bulunmaktadır. İş kollarının hepsi ise farklı kodlara sahiptir.

  • S kodu diğer hizmet faaliyetleri sektörlerini temsil etmektedir.
  • 95 kodu bilgisayar, kişisel eşya ve ev eşyalarının onarımı iş kolunu kapsamaktadır.
  • 1 kodu bilgisayarların ve iletişim araçlarının onarımı iş koluna aittir.
  • 23 kodu ise ayakkabı ve deri eşyaların onarımı anlamına gelmektedir.
  • 29.05 kodu bisiklet onarımı iş koluna ait olmaktadır.

KOSGEB tarafından desteklenebilmek için bu tarz iş kolları üzerine çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Böylece hibe kredisi alınma şansı da artmaktadır.

Buna benzer içerikler için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz. Sosyal medyada bizi takip ederek anında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Yorum yapın